Bebek Bisküvisi Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Bebek Bisküvisi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Bisküvisi Tarifi

Bebek bisküvisi, bebeklerinize gönül rahatlığıyla yedirebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık alternatifidir. Maalesef, hazır satılan bebek bisküvilerinin içerikleri genellikle pek sağlıklı değildir. Bu ürünler genellikle rafine şeker, buğday unu, bitkisel yağlar ve süt tozu gibi zararlı bileşenler içermektedir. Bu bileşenler, kimyasal işlemlerden geçirildiği için hem bebekleriniz hem de sizin için tavsiye edilmemektedir. Kendi evinizde, doğal ve sağlıklı malzemelerle hazırlayacağınız bebek bisküvileri, hem sizin hem de bebeğinizin damak zevkine hitap edecek ve güvenle tüketebileceğiniz bir seçenek olacaktır. Şimdi, bu lezzetli ve sağlıklı bebek bisküvilerini hazırlamaya başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 2 çay bardağı tam buğday unu
  • 2/3 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı organik üzüm pekmezi
  • Koyu kıvamlı olursa 2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt suyu

Yapılış Aşamaları

1. Yoğurma kabının içine tam buğday unu, organik üzüm pekmezi, irmik ve pirinç ununu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yoğurma işlemini çok uzun tutmamaya özen gösterin; sadece malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.

2. Hamurun kıvamı çok koyu olursa, malzemelerde belirttiğimiz gibi 2 yemek kaşığı süt ya da yoğurt suyu ekleyebilirsiniz. İrmiğin hamuru katılaştırmaması için dikkatli olun.

3. Hamuru streç filmle sararak, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.

4. Dinlendirdiğiniz hamuru tezgâh üzerine yağlı kâğıt sererek açın. Yağlı kâğıdın altına streç film koymanız, bisküvileri keserken dağılmayı önleyecek ve daha pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

5. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı ya da kesme ruleti kullanarak şekillendirin. Bisküvileri bıçakla streç filmden ayırarak, içerisine yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

6. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında bisküvileri yaklaşık 13-14 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, yağlı kâğıt üzerinde soğumalarını bekleyin. Sıcak bisküvileri almaya çalışırsanız, dağılabilirler.

7. Soğumuş olan bebek bisküvilerini bebeklerinizin maması ya da sütü ile rahatlıkla kullanabilirsiniz. İsterseniz, sizler de çayla birlikte tüketebilirsiniz. Kalan bisküvileri ağzı kapalı bir kavanozda saklayabilirsiniz, ancak bebekleriniz için birkaç günden fazla bekletmemeniz önerilir. Bu süreden sonra kalanları siz tüketebilirsiniz.

Sonuç

Bebek bisküvisi tarifi, doğal ve sağlıklı malzemelerle hazırlayabileceğiniz, bebeklerinizin beslenme ihtiyaçlarına uygun bir atıştırmalık seçeneğidir. Kendi ellerinizle hazırladığınız bu bisküviler, hem sizin hem de bebeğinizin damak zevkine hitap edecek ve güvenle tüketebileceğiniz bir alternatif sunacaktır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kakaolu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Havuç Topları

Bisküvili Havuç Topları

Zencefilli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Güncel

Balkabaklı Bisküvili Pasta

Balkabaklı Bisküvili Pasta

Güncel

Bisküvi Kaç Kalori?

Bisküvi Kaç Kalori?