Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Bisküvili Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Rulo Pasta

Bisküvili rulo pasta, aniden misafirleriniz geleceği zaman kısa sürede yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tatlı türüdür. Bu pastanın içerisine dilediğiniz meyveyi koyabilirsiniz. Özellikle mevsime uygun olan meyvelerle daha sağlıklı olacaktır. Bisküvi kullanılarak yapılan ve rulo şeklini alacak bu pastanın içerisinde krem şanti bulunduğu için, krem şantiye en çok yakışan meyveler muz ve çilektir. Pastanızın kalorisini düşürmek istiyorsanız, toz şeker yerine tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Bu pastada kakaolu kremayı kendiniz yapabileceğiniz gibi, hazır puding ile de kolayca yapabilirsiniz. Hatta iki farklı pudingi karıştırarak daha lezzetli bir karışım elde edebilirsiniz. Özellikle çikolatalı ve muzlu puding karışımı daha lezzetli olacaktır. Çok fazla kakaolu olmasını istemiyorsanız ya da kakaodan hoşlanmıyorsanız, kakaolu ve sade bisküvileri karıştırarak daha hafif bir tat elde edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Tercihen margarin)
  • 1 su bardağı toz şeker (İsteyen tatlandırıcı kullanabilir)
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 paket sade pötibör bisküvi

İç Malzemeler

  • 2 paket kaymak tadında krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı süzme bal (İsteğe göre pekmez)
  • 2 tane muz (İstediğiniz meyveyi de kullanabilirsiniz)

Bisküvili Rulo Pasta Yapımı

İlk olarak pastanın arasına koyacağınız krem şantiyi hazırlayın. Bunun için 2 paket krem şantiyi, 1 yemek kaşığı bal ve 2 su bardağı süt ekleyin. İyice çırpın. Krem şanti katılaşana kadar çırpmanız gerekmektedir. Krem şanti katılaştığında ağzını kapatın ve buzdolabına koyup beklemeye alın.

1 paket kakaolu pötibör ve 1 paket sade pötibör bisküvileri robottan çekerek toz haline getirin. 1.5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao ekleyin. 4 yemek kaşığı tereyağını eritip ekleyin. 1 su bardağı toz şekeri ekleyip bu sosu iyice karıştırın. Koyu kahverengi bir hale gelince sosumuz hazır demektir. Robottan çekilmiş bisküvilerin içerisine kakaolu sosu ekleyip karıştırın. Gerekirse elinizle hamurumsu bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Tezgâhın üzerine uzunca bir streç film serin. Streç filmi 2-3 kat olarak sererseniz daha dayanıklı olacaktır. Streç filmin üzerine, yapmış olduğunuz bisküvi harcını yaklaşık 2 cm kalınlığında serin. Dikdörtgen şeklinde yaparsanız, görsellik açısından daha iyi olacaktır. Daha önceden hazırladığınız krem şantiyi bu bisküvi harcının üzerine sürün. Kabuklarını soymuş olduğunuz muzları küçük parçalar halinde kesin. Streç filmi alarak yavaşça rulo yapabilmek için katlar gibi rulo haline getirin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, pastayı her çevirdiğinizde streç filmi üzerinden kaldırmaktır. Pastayı buzluğa koyun ve yaklaşık olarak 2 saat boyunca buzlukta bekletin. Donmuş pastayı çıkarın ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Bisküvili Pasta

Çikolata Soslu Bisküvili Pasta

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Güncel

Bisküvili Bonbon Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Bonbon Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri