Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
19 Temmuz 2024

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Bisküvi: Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık

Tuzlu bisküvi, tuzlu atıştırmalıkları sevenlere cazip gelecektir. Üstelik tarifimizde kullandığımız zerdeçal, mahlep ve çörek otu gibi sağlığımıza son derece faydalı olan şifalı besin maddeleri de cabasıdır. Bu bisküvileri hazırlayıp, ağzı kapalı kavanozlarda muhafaza ederek uzun süre taze olarak saklayabilirsiniz. Bu, çocuklarınızın ara öğünlerinde atıştırmalık olarak ya da ani gelen konuklarınıza ikramlık olarak sunulabilir. Aynı zamanda bisküvilerin nefis aroması da herkesin hoşuna gidecektir. Bazılarımız tatlı atıştırmalıkları sevmeyebilir. Bu tarif onlar için de ayrı bir yere sahip olacaktır. Bu leziz tariften sevdiklerinizi mahrum etmeyin; hemen mutfağa girerek, tuzlu bisküvileri hazırlamaya başlayın.

Tuzlu Bisküvi İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı (1 paket)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta sarısı

Tuzlu Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvileri hazırlamak için bir yoğurma kabı alın. Bunun içine oda sıcaklığındaki margarini ya da tereyağını koyun. Bunu bir çatal yardımıyla iyice ezin. Un haricinde olan diğer malzemeleri yoğurma kabının içine alın. Yalnız yumurta sarısını bisküvilerin üzerinde kullanacağımızdan, bunu malzemelerin içine koymayın. Bunun dışında baharatları ve diğer malzemelerin hepsini bir araya koyarak iyice karıştırın. Daha sonra unu azar azar ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Bu hamuru daha sonra üzerini örterek, kenarda yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru mutfak tezgahının üzerine alın. Bunu iki parçaya bölün. Her bir parçayı merdaneyle açın. Bu parçalardan değişik kalıplarla bisküviler hazırlayın. Elinizde şekil kalıbı yoksa bir bardağın ağzıyla yuvarlak şekiller yapabilir veya bıçakla kare parçalara ayırabilirsiniz. Nasıl yaparsanız yapın, yerken aynı lezzeti alırsınız. Sadece kalıplarla keserseniz görsellikleri daha iyi olur. Bunları içine yağlı kağıt serdiğiniz ya da yağladığınız bir fırın tepsisine sıralayın. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Biraz susam ve çörek otu ile tuzlu bisküvileri renklendirin. Daha sonra fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Tuzlu bisküvileri fırına koyduktan sonra kısa sürede pişecektir. Bu nedenle fazla uzun süre fırında kalmasınlar. Pişince dışarıya alarak fırın tepsisinde ılınmalarını sağlayın. Daha sonra servis tabaklarına aldığınız tuzlu bisküvileri çayla birlikte konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü

Balkabaklı Bisküvili Pasta

Balkabaklı Bisküvili Pasta

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kolay Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri