Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili muzlu rulo pastanın yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Rengarenk bir sunuma sahip olan bu pastayı sevdiklerinize, misafirlerinize ve ailenize evinizde kolaylıkla yapabilir, sizden sürekli istenecek ve sevdiklerinizi mutlu edecek pasta tarifleri arasında ilk sıraya koyabilirsiniz. Hem sizin hem de sevdiklerinizin tadı damağında kalacak olan bu tarifi kadınlar kabul günlerinde, özel günlerinizde ya da çayın yanında rahatlıkla servis edebilirsiniz.

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Malzemeleri
  • 1 su bardağı süt (Oda sıcaklığında ya da ılıtılmış)
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 125 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin (Ilık olacak)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket kakaolu ya da normal pötibör bisküvi

Bisküvili Rulo Pasta Arası için
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı süt (Soğuk olacak)
  • 2 tane muz
  • İsteğe göre 1 çorba kaşığı bal

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak derin bir kabın içerisine 2 paket krem şantiyi ve soğuk sütü koyarak karıştırıyoruz. İstenirse krem şanti yapılacak olan derin kasenin içerisine 1 çorba kaşığı bal konulabilir. Krem şantiyi güzel bir şekilde karıştırıyoruz ve daha sonra soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Krem şanti buzdolabında soğumaya bırakıldıktan sonra pastayı yapmaya başlıyoruz.

Yine derin bir kabın içerisine oda sıcaklığında bulunan 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı kakao ve 1 çay bardağı toz şekeri koyarak güzel bir şekilde iyice karıştırıyoruz. Daha sonra derin kabın içerisine 125 gram eritilmiş margarin ya da tereyağını koyarak karıştırmaya devam ediyoruz. Hazırladığımız karışımı bir kenara koyuyoruz ve kakaolu ya da tercihe göre normal bisküviyi rondo yardımıyla iyice parçalıyoruz. Daha sonra bir kenarda beklettiğimiz kakaolu karışımın içerisine mikser yardımı ile parçalara ayırdığımız bisküvileri koyarak ilk olarak karıştırıyoruz ve daha sonra el yardımı ile bir müddet yoğuruyoruz.

Yoğurduğumuz karışımı bir kenara koyarak streç film alıyoruz ve masanın üzerine iki kat ve yan yana olacak şekilde seriyoruz. Hazırlamış olduğumuz ve yoğurduğumuz bisküvi harcını koyarak elleri hafif ıslatıyoruz. Daha sonra bisküvi harcı 1.5 santim kalınlığında dikdörtgen şeklini alana kadar düzeltiyoruz. Daha sonra buzdolabında beklettiğimiz krem şantiyi buzdolabından çıkararak dikdörtgen şekline getirdiğimiz bisküvi harcının üzerine güzel bir şekilde yayıyoruz.

Yine daha sonra 2 adet muzun kabuklarını soyarak krem şanti döktüğümüz bisküvi harcının üzerine yerleştiriyoruz ve streç folyonun kenarlarından tutarak muzların üzerini kapatıyoruz ve dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz. Hazırladığımız rulo pastayı buzdolabında en az 2 saat boyunca dinlendiriyoruz ve daha sonra servis için çıkarıyoruz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvi Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Bisküvisi Ne Zaman Verilir?

Bebek Bisküvisi Ne Zaman Verilir?

Bisküvili Bonbon Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Bonbon Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Kaç Kalori?

Bisküvi Kaç Kalori?

Güncel

Bisküvi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bisküvi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Bebek Bisküvisi Zararlı mı?

Bebek Bisküvisi Zararlı mı?