Kremalı Bisküvi Tarifleri
24 Haziran 2024

Kremalı Bisküvi Tarifleri


Kremalı bisküvi tarifleri, dışarıdan alınan hazır bisküvileri aratmayacak lezzette bisküvileri kendi evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kremalı bisküvi tarifleri ile hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize hoş sürprizler yapabilirsiniz. Birbirinden güzel kremalı bisküvi tariflerini gelin hep birlikte hazırlayalım.

Portakallı Kremalı Bisküvi Tarifi

Gerekli Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 3/4 su bardağı tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Krema İçin:

  • 1 yemek kaşığı krema
  • Yarım portakal suyu
  • 1/4 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • Yarım tatlı kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında erimiş tereyağı mikser yardımı ile iyice ezilir. Üzerine yarım su bardağı pudra şekeri ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir. Portakal esansı ilave edilerek 2 dakika kadar daha çırpılır. Daha sonra üzerine un ve mısır nişastası eklenir. Mikserin en düşük ayarında özlü bir hamur olana kadar çırpılır. Elde edilen hamur 2 parçaya bölünerek düz bir tabak kullanılarak yassılaştırılır. Yassılaştırılan hamurun üzeri folyo ile kapatılarak buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirilir.

Krema için ufak bir kabın içinde tereyağı çırpılır. Üzerine yavaş yavaş pudra şekeri ilave edilir. Daha sonra krema, portakal kabuğu ve kakao eklenerek iyice çırpılır. Kremanın kıvam alması için buzdolabında 20 dakika kadar bekletilir. Fırın 200 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Mutfak tezgâhı hafif unlanarak buzdolabındaki hamur yarım santimetre kalınlığında açılır. Açılan hamurdan ufak çay bardağı ile yuvarlak kalıplar çıkartılır. Fırın kabına yanmaz kağıt serilerek kesilen hamurlar aralıklı kaba dizilir. Isınmış fırına atılarak 15 dakika kadar pişirilir. Pişen bisküviler hafif soğuduktan sonra spatula yardımı ile çıkartılır. Hazırlanan krema bisküvilere sürülerek diğer bisküviler ile üzeri kapatılır. Kremalı bisküvi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Kakaolu Kremalı Bisküvi Tarifi

Gerekli Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 3 tane yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı kakao

Krema İçin:

  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı süt

Hazırlanışı:

Margarin oda sıcaklığında eritilerek uygun bir kabın içine alınır. Üzerine pudra şeker ilave edilerek çırpılır. Yumurta sarıları teker teker eklenerek çırpmaya devam edilir. Tekrar üzerine kakao, vanilya ve un eklenerek kıvamlı bir hamur elde edilir. Mutfak tezgâhı hafif unlanarak elde edilen hamur tezgâhta yarım santim kalınlığında merdane ile açılır.

Açılan hamur bisküvi kalıpları ya da bir bardak yardımı ile kesilir. Fırın kabına yağlı kağıt yerleştirilip kesilen hamurlar tepsiye dizilir. Fırın önceden 200 derecede ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. 15 dakika kadar pişirilerek soğuması beklenir. Krema için toz şeker, pirinç unu, vanilya ve süt muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Krema soğuduktan sonra soğuyan bisküvilere sürülerek üzerleri diğer bir bisküvi ile kapatılır. Kremalı bisküvi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Çikolatalı Kremalı Bisküvi Tarifi

Gerekli Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 tane yumurta beyazı
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Krema İçin:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Uygun bir kabın içinde un ve pudra şekeri karıştırılır. Üzerine oda sıcaklığında eritilmiş margarin, yumurta beyazı ve vanilya ilave edilerek el ile kıvamlı bir hamur yoğrulur. Hazır hale gelen hamur iki eşit parçaya bölünür. Hamurun yarısına kakao eklenip tekrar yoğrulur. Her iki parça hamurda 20 dakika kadar dinlendirilerek yarım santim kalınlığında açılır. Açılan hamurlar bir çay bardağı yardımı ile kesilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilip soğumaya bırakılır.

Krem şantiye süt eklenerek mikser ile iyice çırpılır. Üzerine kakao eklenip karıştırılır. Hazırlanan krem şanti kakaolu bisküvilerin üzerine sürülerek sade bisküvi ile üzeri kapatılır. Kremalı bisküvi servis için hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bisküvili Krem Şantili Pasta

Bisküvili Krem Şantili Pasta

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kakaolu Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bisküvi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bisküvili Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Havuç Topları

Bisküvili Havuç Topları

Güncel

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Oraletli Bisküvili Pasta

Oraletli Bisküvili Pasta

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Bebek Bisküvisi Tarifi ve Malzemeleri

Bebek Bisküvisi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Arası Lokum

Bisküvi Arası Lokum

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvi Nasıl Yapılır?