Bisküvili Sütlü Tatlılar
12 Temmuz 2024

Bisküvili Sütlü Tatlılar


Bisküvili sütlü tatlılar, pratik yapımı ve lezzeti ile ani misafirleriniz için ideal bir seçenektir. Hem kalori bakımından düşük hem de ekonomik olması nedeniyle bu tatlılar, kısa sürede hazırlanabilir. Mozaik pasta olarak da bilinen bu tatlılar, sütle yapılan bir tatlı türüdür ve farklı şekillerde hazırlanabilir. Eğer çok acele yapmanız gerekiyorsa, muzlu ve çikolatalı puding kullanarak hızlıca yapabilirsiniz. Daha fazla vaktiniz olduğunda ise kakaosunu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Krem şanti ve mevsim meyveleri kullanarak tatlıyı daha da zenginleştirebilirsiniz. Yaş pastaların yüksek kalorisi nedeniyle, pek çok insan daha düşük kalorili bisküvili pasta yapımını tercih etmektedir.

Bisküvili Pastanın Hazırlanması

Bisküvili pasta yaparken, pastanın bitiminde mutlaka buzdolabında en az 2 saat boyunca buzlukta bekletilmesi gerekmektedir. Yaptığınız bisküvili pastaların dağılmaması için, buzdolabına koymadan önce streç filme sararak buzluğa koymanız önemlidir. Ayrıca pastanızın görsel açıdan da hoş görünmesini istiyorsanız, buzluktan çıkardıktan sonra üzerine krem şanti, dövülmüş Antep fıstığı, Hindistancevizi veya pasta süsleri ile süsleyebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 paket muzlu puding
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1.5 litre süt
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • Bisküvileri ıslatmak için 1 kase süt
  • Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 1.5 litre süt dökülür. 1 paket muzlu puding ve 1 paket kakaolu puding eklenir. Normal puding yapar gibi kaynayana kadar karıştırılır. Cam bir kabın altına pudingden alınarak sürülür. İlk olarak sade pötibör bisküviler süte batırılarak ıslatılır ve cam kabın içerisine yerleştirilir. Üzerine tekrar puding sürülür. Bu kez kakaolu bisküviler ıslatılarak yerleştirilir ve üzerine puding sürülür. Bisküviler bitene kadar bu işlem tekrarlanır. Son bisküviler de süt içerisinde ıslatıldıktan sonra üzerine kalan puding sürülür. Üzerini süslemek için Hindistancevizi serpilir. İsteğe bağlı olarak dövülmüş Antep fıstığı, dövülmüş fındık veya pasta süsleri de eklenebilir. Hazırladığınız pasta en az 2 saat boyunca buzlukta bekletilmelidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Serazat

12 Temmuz 2024 Cuma

Buzlukta bekletmeden hemen servis etsem tadı ve dokusu nasıl olur? Sadece buzdolabında birkaç saat bekletmek yeterli olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Serazat,

Buzlukta bekletmek genellikle tatlının veya yemeğin istenilen kıvamı ve dokuyu alması için önemlidir. Ancak, buzdolabında birkaç saat bekletmek de çoğu zaman yeterli olabilir, fakat tam olarak aynı sonuçu verip vermeyeceği tarife bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Özellikle kremalı veya jelatinli tariflerde, tam kıvamını alabilmesi için buzlukta bekletmek daha iyi sonuç verebilir. Yine de, acele ediyorsan ve zamanın kısıtlıysa buzdolabında birkaç saat bekletmek de işe yarayabilir. Deneyerek en uygun sonucu bulabilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Bisküvi ile Yapılan Pastalar

Bisküvi ile Yapılan Pastalar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Jöleli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi ile Yapılan Tatlılar

Bisküvi ile Yapılan Tatlılar

Güncel

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Güncel

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili Sütlü Tatlılar