Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Bisküvili Pasta

Çilekli bisküvili pasta, misafirlerinizi ve çilek sevenleri büyüleyecek lezzetli bir tatlıdır. Bu pastayı yaparken, bisküvi olarak pötibör ya da kedi dili bisküvi kullanabilirsiniz. Kalorisi biraz yüksek olan bu pasta, özellikle çilek severler için vazgeçilmez bir tat olacaktır. Kolayca hazırlayabileceğiniz çilekli puding ile de bu pastayı yapabilirsiniz, ancak çilek sosunu evde kendiniz hazırlarsanız, pastanın lezzeti daha da artacaktır.

Çilekli Bisküvili Pasta İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 2 fincan toz şeker
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Çilekli Bisküvili Pastanın 1. Katının Üzerine Sürülecek Sos

  • 1 paket çilekli puding
  • Puding üzerinde yazan süt miktarından 1 çay bardağı eksik süt

Çilekli Bisküvili Pastanın 2. Katı İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (bisküvilerin ıslanabilmesi için süt)

Çilekli Bisküvili Pastanın 3. Katı İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 1 paket krem şanti (isteğe göre kaymak tadında olan kullanılabilir)
  • 1.5 su bardağı süt

Çilekli Bisküvili Pastanın 4. Katı İçin Kullanılacak Malzemeler

  • 250 gram çilek
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Üzerini süslemek için istediğiniz kadar çilek

Çilekli Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle, çilekli bisküvili pastanın 1. katını hazırlamamız gerekecektir. 2 tane yumurtayı bir kabın içinde çırpmaya başlayın, ardından 2 fincan toz şeker ekleyerek krema haline gelene kadar çırpın. 1 fincan zeytinyağını ilave ederek karıştırmaya devam edin. Üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. En son 1 su bardağı elenmiş un ve 1 fincan süt ekleyerek, boza kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu karışımın yarısını bir borcama dökerek, 180 derece fırında pişirin. Piştiğinde fırından çıkararak, üzerinde farklı aralıklarla nohut büyüklüğünde delikler açın. Çilekli pudingi üzerinde yazan şekilde pişirin, ancak eklenecek süt miktarından 1 çay bardağı eksik koyarak biraz katı olmasını sağlayın. Pişen pudingi ilk önce deliklerin içine doldurun, ardından tüm pudingi birinci katın üzerine dökerek yayın.

2. katı yapmak için kakaolu pötibör bisküvileri süte iyice batırıp pudingin üzerine koyun. 1 paket pötibör bisküviyi sırayla üst üste dizin. Yumuşak olabilmesi için bisküvileri süte batırın. 1 paket krem şantiyi 1.5 bardak süt ile çırpın. Koyulaşana kadar çırpmak gerekiyor. Krem şanti koyulaşınca pötibör bisküvilerin üzerine dökerek yayın. Soğuması için 1 saat buzdolabında bekletin.

En son katı yapabilmek için 250 gram çileği güzelce yıkayıp ayıklayın. 1 su bardağı su, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı nişastayı blenderdan geçirin. Tüm karışım püre haline gelene kadar blenderdan geçirilmelidir. Bir tencereye konulan çilek püresi kaynatılır. Biraz soğuduktan sonra, krem şantinin üzerine dökülür. Pasta soğuduğunda buzdolabında 3 saat bekletilmelidir.

3 saat sonunda pastayı buzdolabından çıkararak dilimleyin. Her bir sırayı keserken, bıçağı mutlaka silin. Üzerini süslemek için kullanacağınız çilekleri ince ince dilimleyin. Pastanın her bir dilimine bir tane çilek dilimi koyun. İyi bir pasta olabilmesi için en az 1 gün buzdolabında bekletiniz. Soğuk servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pudingli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Arası Lokum

Bisküvi Arası Lokum