Bisküvi ile Yapılan Tatlılar
12 Temmuz 2024

Bisküvi ile Yapılan Tatlılar


Bisküvi ile yapılan tatlılar, pratik olmalarının yanı sıra lezzet bakımdan da oldukça beğenilen tatlılardır. Şerbetli ve hamurlu tatlılara göre bisküvili tatlılar daha hafif olmaktadır. Bu da pek çok kişiyi bisküvili tatlılara doğru çekmektedir.

Kremalı Balkabaklı Bisküvi Tatlısı

  • 1 çay bardağı süt (Bisküvileri ıslatmak için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 kilo balkabağı
  • 1 paket pötibör bisküvi

Krema İçin

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı dolusu un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Ceviz (Üzeri için)

Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanışına ilk olarak balkabaklı kremayla başlayın. Bunun için doğranmış ve kabukları soyulmuş balkabaklarını bir tencerenin içerisine alın ve üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su ilavesi yapıp kısık ateşte pişirin. Balkabakları yumuşayınca bir mikserle çırpın ve püre kıvamına getirin.

Diğer tarafta tatlının kremasını hazırlamaya geçin ve bir tane küçük tencere alıp içerisine sütü ve diğer malzemeleri ilave edin. Tel çırpıcıyla kremayı sürekli karıştırarak pişirin. Krema kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın ve mikserle birkaç dakika kadar çırpın.

Balkabaklı pürenin içerisine ufalanmış olan bisküvileri ilave edip karıştırın. Bir tane borcamın her tarafına hafif şekilde su sürün ve balkabaklı harcın yarısını borcamın içerisine boşaltıp bıçağın ters tarafıyla düzleştirin. Balkabaklı harcın üzerine de kremayı boşaltıp düzleştirin. Kalan balkabaklı harcı kremanın üzerine yerleştirin ve son olan üst kısmı spatula ile düzeltip cevizle süsleyin.

Hazır hale gelen tatlıyı buzdolabına kaldırın ve birkaç saat kadar dinlendirin. Sürenin ardından dilimleyip servis yapın.

Bisküvili Elmalı Tatlı

  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
  • 3 veya 4 tane elma (iriliğine göre)

Muhallebi İçin

  • 100 gr margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un

Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına elmalar ile başlayın. Elmaların kabuklarını soyup temizleyin. Elmalar rendeyle rendelenip yanmaz bir tavanın içerisine alınarak ocakta hafif kavrulur. Elmalar yumuşayınca içerisine toz şeker ve tarçın ilave edilir. Suyunu çeken elmaların üzerine kırılmış ceviz ilavesi yapıp karıştırın. Muhallebi hazırlanırken elmalı harç bir köşede soğuması için bekletilebilir.

Bu arada muhallebiyi hazırlamak için yağ hariç diğer tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine alıp tel çırpıcıyla karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi göz göz olunca içerisine margarini ya da tereyağını ilave edip mikserle birkaç dakika çırpın.

Bisküvileri tatlıyı yapacağınız kalıbın en altına dizin ve üzerine bir fırçayla süt sürün. Bisküvilerin her tarafını sütle ıslattıktan sonra üzerine elmalı harcın yarısını ilave edin. Elmalı harcın üzerine de muhallebinin yarısını dökün. Bu aşamada tatlının üzerine bir kat daha bisküvi dizin ve her tarafına süt serpiştirin. Aynı şekilde önce elmalı harç, ardından da muhallebiyi tatlıya dökün. Muhallebinin üzerine de kakao serpiştirin ve tatlıyı buzdolabına kaldırıp dinlendirin. Birkaç saat dinlenen tatlıyı dilimleyip soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Portakallı Bisküvili Tatlı

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı nişasta

Muhallebi İçin

  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta

Arası İçin

  • Pötibör bisküvi

Nasıl Yapılır?

Portakallı bisküvi tatlısı için öncelikle taze sıkılmış bir su bardağı portakal suyunu bir tencerenin içerisine alın. Üzerine toz şeker ve su ilavesi yapın. Nişastayı da karışımın içerisine ilave edin ve nişasta eriyene dek karışımı karıştırın. Ardından kısık ateşte sürekli karıştırarak harcı pişirin.

Portakallı krema kaynayınca ocağın altını kapatın ve tatlıyı hazırlayacağınız kalıbın içini ıslatın. Islak olan tatlı kalıbına portakallı kremayı dökün. Üzerine de tek sıra olacak şekilde bisküvileri dizin. Diğer taraftan tatlının beyaz kremasını hazırlamak için muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin ve yeteri kadar piştikten sonra bisküvilerin üzerine döküp spatula ile yayın. Hazır olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp birkaç saat dinlendirin ve dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Arası Lokum

Bisküvi Arası Lokum

Güncel

Bisküvi ile Yapılan Tatlılar

Bisküvi ile Yapılan Tatlılar

Güncel

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri