Bisküvili Kek Bisküvili kek, özellikle çocukların severek yediği bir tatlı türüdür. Ancak, kalori açısından yüksek olduğu için aşırı tüketiminden kaçınılması gerekmektedir. Bisküvili kek yaparken, cam dikdörtgen bir kabın kullanılması işlemi daha kolay hale getirecektir. Kek İçin Gerekli Malzemeler
Bisküvili Kek Kreması İçin
Bisküvili Kek Nasıl Yapılır? Derin bir kabın içerisine 5 adet yumurtayı kırıp, üzerine toz şekeri ekleyerek beyazlaşıncaya kadar çırpın. 1.5 su bardağı süt ve 1 su bardağı zeytinyağını ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. En son olarak 3 su bardağı elenmiş unu ekleyerek tüm malzemeler karışana kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız kek hamurunu borcama dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek fırında pişerken, bir yandan derin bir tencereye 3 su bardağı süt ve 1 paket çikolatalı pudingi koyun. Puding hafif fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırın. Fokurdadıktan sonra 3 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın. Puding hafif ılıdığında, fırından çıkan sıcak kekin üzerine dökün. Pudingin kekin her tarafına eşit şekilde yayılmasına özen gösterin. Puding kekin üzerine dökülmeden önce bir kürdan yardımıyla pişen kekin üzerinde delikler açın ki, puding kekin içine nüfuz edebilsin. Kakaolu bisküvileri yumuşatmak için süte batırıp, kekin üzerine döktüğünüz pudingin üzerine 2-3 kat şeklinde dizin. Puding ve kekin tamamen soğumasını bekleyin. 1 su bardağı süt ile kakaolu krem şantiyi iyice çırpın. Krem şantinin güzel olabilmesi için en az 10 dakika çırpılması gerekmektedir. Bisküvilerin üzerine eşit miktarda dökün. Kekin üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Hindistan cevizi veya eritilmiş beyaz çikolata daha güzel görünmesini sağlayacaktır. Kekiniz soğuduğunda buzdolabına koyun. En az 3 saat buzdolabında soğutun. İyi bir kek olabilmesi için en az 1 gün buzdolabında dinlendirin. Ekstra Bilgiler Bisküvili kek yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, kullanılan malzemelerin taze olmasıdır. Ayrıca, kekin tam olarak soğumasını beklemeden buzdolabına koymak, kekin yapısının bozulmasına neden olabilir. Bisküvili kek, çeşitli süslemelerle daha da cazip hale getirilebilir. Örneğin, üzerini meyve dilimleri veya çikolata parçaları ile süsleyebilirsiniz. |