Zencefilli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Zencefilli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Zencefilli Bisküvi

Zencefilli bisküvi, nefis aromasıyla özel günlerde kurtarıcınız olabilir. Bu bisküvi tarifinin en güzel yanlarından biri, tazeliğini uzun süre koruyabilmesidir. Ağzı kapalı kavanozlarda saklarsanız, her an taze olarak ikram edebilirsiniz. Özel günlerde, yılbaşı akşamlarında veya çocuklarınızı sevindirmek için bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Kolay hazırlanışı sayesinde, dışarıdan hazır alacağınıza evinizde bir saatin içinde rahatlıkla bu lezzeti yapabilirsiniz. Dilerseniz birlikte zencefilli bisküvilerin yapımına başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 175 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
  • 3,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 2 yemek kaşığı toz zencefil
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz karanfil

Zencefilli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Derin bir karıştırma kabının içinde margarini ya da tereyağını toz şekerle birlikte bulamaç gibi oluncaya kadar mikserle önce düşük devirde, daha sonra hızlı devirde iyice çırpın. Bu karışıma yumurta sarısını ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ardından, pekmezi ekleyerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kabın içine alabilirsiniz. Kabartma tozunu, elenmiş unu, zencefil, karanfil ve tarçını ilave edin. Hamuru elinizle yoğurmaya başlayın. Unu yavaş yavaş ilave edebilirsiniz; böylece hamurun kıvamını daha kolay tutturabilirsiniz. Hamur yeterince toparlandıktan sonra top haline getirerek 2 parçaya bölün. Bunları streç filme sarın ve derin dondurucuda yaklaşık 15 dakika kadar bekletin.

Hamur parçalarını mutfak tezgahının üzerine alın. Hamurunuz yeterince sertleşmiş ve açılacak kıvama gelmiştir. Dilerseniz hamurun üzerine yine streç örtün; bu sayede hamuru merdaneyle daha kolay açarsınız. Tezgahın üzerini hafif unlayarak açma işlemine başlayın. Açtığınız hamur yaklaşık yarım cm kalınlığında olmalıdır ki, bisküviler fazla kalın olmasın. Hamuru dilediğiniz kalıpla kesebilirsiniz. İsterseniz adam şeklinde, yıldız, yuvarlak, kare ya da kalın çubuk şeklinde kesebilirsiniz. Bu kestiklerinizi içine yağlı kağıt serdiğiniz ya da iyice yağladığınız fırın tepsisine dizin. Bisküvilerin arasında iki cm boşluk kalmasına özen gösterin.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Isındıktan sonra zencefilli bisküvileri fırına atabilirsiniz. Yaklaşık 7-8 dakika içinde bisküviler istediğiniz kıvamda pişmiş olacak. Fırından çıkararak, tepsinin içinde soğumalarını bekleyin. Daha sonra konuklarınıza ikram etmek için servis tabağına alabilirsiniz. Zencefilli kurabiyelerin kokusu bütün eve yayılacak ve herkesin iştahını kabartacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tuti

12 Temmuz 2024 Cuma

Bu zencefilli bisküvi tarifini denedikten sonra bisküvilerim neden biraz sert oldu? Hamurunu açarken yeterince ince yapmamış olabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tuti, bisküvilerinizin sert olmasının birkaç nedeni olabilir. Hamurunuzu yeterince ince açmamış olmanız kesinlikle bu nedenlerden biri olabilir. Ayrıca, bisküvilerinizi fırında fazla uzun süre tutmuş olabilirsiniz. Fırın süresini ve sıcaklığını tam tarifine göre ayarladığınızdan emin olun. Başka bir olasılık, hamurunuzu yoğururken fazla un kullanmış olmanız da bisküvilerin sert olmasına neden olabilir. Bir dahaki sefere bu detaylara dikkat ederseniz, daha yumuşak ve gevrek bisküviler elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bisküvili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Çilekli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Profiterol Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Profiterol Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bebe Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bebe Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı