Bisküvi Nasıl Yapılır?
22 Haziran 2024

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Atıştırmalık olarak sevilerek tüketilen bir gıda olan bisküvi yapımı, sanıldığı kadar zor değildir ve evinizde kolayca yapabilirsiniz. Birçok tuzlu bisküvi, şekerli bisküvi ya da bebe bisküvisini sizler de evinizde kısa bir sürede yapabilirsiniz. Misafirleriniz geleceği zaman sizler de ikram edebilmek ve misafir tabağına çeşit olsun istiyorsanız muhakkak evinizde bisküvi yapmalısınız. Ayrıca evinizde kek kalıbı varsa, o kalıbı kullanarak şekilli bisküviler yapabilirsiniz. Kalıbınız yoksa elinizle ya da bir çatal ile şekiller verebilirsiniz. Özellikle beş çaylarında ikram edeceğiniz bu bisküvi çok lezzetli olacaktır. Normal beyaz unu kullanarak yapabileceğiniz gibi, kepek unundan da yaparak daha hafif olmasını sağlayabilirsiniz.

Kolay Şekerli Bisküvi Yapmak İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Çeyrek limon suyu

Kolay Şekerli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bir tavanın içerisine 5 yemek kaşığı tereyağı konularak eritilir. Bir kabın içerisine koyacağınız 3 su bardağı unu eleyip koyuyoruz. Ortasını açtığımız tereyağını döküyoruz. 1 yumurtayı kırıyoruz. İçerisine 1 yemek kaşığı yoğurt ve limon suyunu ilave ediyoruz. Üzerine 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı koyuyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Eğer bisküvinizin çikolatalı ya da fındıklı olmasını istiyorsanız yoğururken ilave edebilirsiniz. Fındık kullanacağınız zaman un miktarını azaltmanız gerekmektedir.

Hamurumuzdan bir parça kopartıyoruz ve istediğiniz şekli veriyoruz. Eğer şekil vermekte zorlanıyorsanız pötibör bisküvisi şeklinde dikdörtgen parçalara bölüyoruz ve üzerine küçük delikler açıyoruz. Daha önceden yağlamış olduğumuz ya da yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, hazırladığınız bisküvileri koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.

Ekstra Bilgiler

Bisküvi yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır:

  • Tereyağının tamamen erimiş ve soğumuş olmasına dikkat edin. Sıcak tereyağı hamurun yapısını bozabilir.
  • Unu muhakkak eleyerek kullanın. Bu, bisküvinin dokusunu daha hafif yapacaktır.
  • Hamuru çok fazla yoğurmayın. Aksi takdirde bisküviler sert olabilir.
  • Fırınınızı önceden ısıtmanız, bisküvilerin eşit şekilde pişmesini sağlar.
  • Farklı aromalar katmak isterseniz, tarçın, zencefil, kakao gibi ek malzemeler kullanabilirsiniz.
Bu tarifle sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı bisküviler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Haber Bülteni

Güncel

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Güncel

3 Renkli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

3 Renkli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Çikolata Topları Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Çikolata Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Kedi Dili Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Jöleli Bisküvili Pasta

Jöleli Bisküvili Pasta

Bisküvi Kaç Kalori?

Bisküvi Kaç Kalori?

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kabak Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Parfe Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Arası Lokum

Bisküvi Arası Lokum

Bisküvili Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Elmalı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri