Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tavuk Göğsü

Bisküvili tavuk göğsü, oldukça faydalı ve leziz bir tatlı olduğu için birçok ev hanımı özel günlerde bu tatlıyı yapmaktadır. Çocuklar için oldukça faydalı olan ve sütle yapıldığı için birçok tatlıdan daha yararlıdır. Tavuk göğsünün daha güzel kokmasını ve tadının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, mutlaka damla sakızı kullanmanız gerekmektedir. Bu tatlıyı yapmanın bir diğer püf noktası ise bütün malzemeleri ekledikten sonra mutlaka bolca çırpmanız gerekmektedir. Ne kadar çok çırpılırsa tavuk göğsü o kadar lezzetli olacaktır. Yapacağınız tavuk göğsünün sade değil de bisküvili olmasını istiyorsanız, bisküviyi ezerek üzerine de koyabilirsiniz. İsterseniz kat kat yapabileceğiniz gibi, rulo şeklinde de yapmanız mümkündür.

Malzemeler

  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı margarin (tercihen tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 ya da 2 tane damla sakızı
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • İsteğe göre çikolata parçaları

Bisküvili Tavuk Göğsü Yapılışı

2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı bir tencere içerisinde eritilir. Üzerine 1 su bardağı un eklenerek kavrulması gerekmektedir. Unun rengi hafif değişmeye başladığı zaman, üzerine yavaş bir şekilde 3 su bardağı süt eklenir. Eğer hızlıca boşaltırsanız un topaklanacaktır. Damla sakızını da ilave ederek, kaynamaya bırakılır. Arada sırada karıştırarak süt kaynayana kadar karıştırıyoruz. Tenceremizin altını kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Hafif ılıdığı zaman 1.5 su bardağı toz şeker ilave edilerek karıştırılır. Ardından vanilyayı da ekleyip, mikser yardımıyla çırpmaya başlıyoruz. Hafif ılık olan sütümüz soğuyana kadar mikser ile yaklaşık olarak 15 dakika boyunca çırpıyoruz. Hafif katılaşacak ve koyu bir kıvama gelecektir. Muhallebi kıvamına gelene kadar çırpmak gerekmektedir. Tavuk göğsünün güzel olabilmesi için iyice çırpmak gerekmektedir. Dikdörtgen bir kabın içerisine tatlımızın yarısını döküyoruz.

1 paket pötibör kakaolu bisküviyi robottan geçiriyoruz. Eğer robotunuz yoksa el yordamıyla küçük parçalara böldükten sonra merdaneyle iyice ezmeniz gerekmektedir. Alacağımız çikolatayı çok küçük parçalar haline getiriyoruz. Toz haline gelmiş olan bisküvi parçaları ile çok küçük parçalar haline gelen çikolata parçalarını karıştırıp, dikdörtgen kabın içerisine konulan tatlının üzerine 1 cm kalınlığında döküyoruz. Bisküvilerin üzerine tekrar tatlımızın geri kalanını döküyoruz. Tatlımızın üzerine de kalan çikolata parçaları ve bisküvi parçalarını döküyoruz. Bu tatlıyı mutlaka 1 gece buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir. Ertesi gün buzdolabından çıkaracağınız tavuk göğsü tatlınızı istediğiniz şekilde dilimleyebilirsiniz. Bu tatlı genellikle yapıldıktan sonra, rulo haline gelecek şekilde dilimlenmesi gerekmektedir. Damla sakızının hoş aroması sayesinde nefis olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Tarçınlı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bisküvi Kaç Kalori?

Diyet Bisküvi Kaç Kalori?

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri