Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Kabak Tatlısı

Bisküvili kabak tatlısı, pratik ve kolay yapımıyla dikkat çeken bir tatlıdır. Bu tatlı, lezzetli, hafif ve besleyici özellikleriyle öne çıkar. Bal kabağı gibi oldukça besleyici bir sebzenin bisküvi ile buluşması, bu tatlıya hayran kalmanızı sağlayacaktır. Tatlının ana malzemeleri bisküvi ve bal kabağıdır. Eğer bal kabağını bir gece öncesinden toz şekerle bekletirseniz, tatlıyı hazırlamanız bir saatten az sürecektir. Bu şekilde konuklarınız için lezzetli ve sağlıklı bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Tatlı ihtiyacınızı bu şekilde karşılayarak hem sağlığınızı koruyabilir hem de dengeli beslenebilirsiniz. Şimdi bisküvili kabak tatlısını birlikte yapmaya başlayalım.

Gerekli Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • Yeteri kadar fındık içi

Yapılışı

Bir gün önceden bal kabaklarını ayıklayın. İçindeki çekirdekleri çıkararak, dilediğiniz şekilde kesin. Daha sonra bir tencereye yerleştirin. Kabakların üzerine toz şekeri dökün. Tencerenin kapağını örtüp sabaha kadar bekletin. Krem şantiyi de akşamdan hazırlayabilirsiniz. Bir su bardağı soğuk sütle krem şantiyi önce hafif devirde, sonra hızlı devirde mikserle çırpın. İyice koyulaşan krem şantiyi buzdolabına kaldırın.

Sabah olduğunda bal kabaklarını koyduğunuz tencereyi ateşin üzerine koyun. Kabakları ağır ateşte pişirmeye başlayın. Geceden beri toz şekerin içinde bekleyen kabaklar suyunu iyice salmış olacaktır, bu nedenle ekstra su ilave etmenize gerek kalmaz. Bal kabakları iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Yeterince piştikten sonra bal kabaklarını delikli kepçeyle derin bir kaseye alın, ancak suyunu almamaya dikkat edin. İçine küçük parçalar halinde ufaladığınız pötibör bisküvileri ve fındık içlerinin bir kısmını ilave edin. Daha sonra altını hafifçe ıslattığınız borcamın içine bal kabaklarını yayın. Üzerine akşamdan hazırladığınız krem şantiyi sürün. Kalan fındık içlerini tatlının üzerine serpiştirin. Fındık içini bol kullanmanızı tavsiye ederiz, daha lezzetli olacaktır. Son olarak tatlınızı kare dilimlere keserek servis tabaklarına alabilirsiniz.

Konuklarınıza ikram ettiğiniz tatlı çok beğenilecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Erberk

12 Temmuz 2024 Cuma

Bal kabaklarını geceden şekerle bekletmesek de aynı lezzeti yakalayabilir miyiz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Erberk, bal kabaklarını geceden şekerle bekletmek, şekerin kabaklarla iyice özdeşmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar. Ancak bu adımı atlamanız durumunda da lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Bal kabaklarını pişirirken şeker miktarını ve pişirme süresini biraz arttırarak benzer bir tat yakalayabilirsiniz. Yine de geleneksel yöntemin verdiği lezzeti tam olarak yakalayamama ihtimaliniz olabilir. Denemekte fayda var!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Yulaflı Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Bisküvili Sütlü Tatlılar

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Burçak Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Jöleli Bisküvili Pasta

Jöleli Bisküvili Pasta