Bisküvili Lokum Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Bisküvili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Lokum

Bisküvili lokum, herkesin sevdiği bisküviyle hazırlanan mükemmel bir tatlı tarifidir. Bu tarifi bir kez denerseniz, sıkça yapacağınıza eminiz. Arzu edenler muz kullanabilir, üzerine ceviz ve fındık içi serpiştirebilir. Ancak, tarifte önerdiğimiz gibi yaptığınızda da çok lezzetli olacaktır. Üstelik çok kolay hazırlanan bir tariftir. Evdeki herkesin tatlıyı yemek için yarışacağını düşünüyoruz. Gerçekten hafifliği ve lezzetiyle farklılık yaratacaktır. Dilerseniz bisküvili lokum yapımına birlikte başlayalım.

Bisküvili Lokum İçin Gerekli Malzemeler

  • 1,5 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şanti için)

Ara Kreması İçin

  • 1 kg süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 küçük damla sakızı

Bisküvili Lokum Nasıl Yapılır?

Öncelikle pötibör bisküvileri robotta çok ince çekerek hazırlayın. Bunları tercihen uzun dikdörtgen borcamın içine incecik yayarak döşeyin. Daha sonra elinizle bastırarak iyice düzeltin. Bu arada krem şantiyi çukur bir kasenin içinde soğuk sütle birlikte önce düşük hızda, ardından yüksek hızda mikserle çırparak hazırlayın. Bunu buzdolabına kaldırarak bekletin.

Bisküvili lokumun ara kremasını hazırlamak için, bir tencerenin içine sütü, toz şekeri, margarini ve unu koyun. Ağır ateşin üzerine tencereyi koyarak, sürekli karıştırmak suretiyle pişirmeye başlayın. Krema göz göz oluncaya kadar pişince, içine damla sakızını ekleyin. Damla sakız eriyince, hemen altını kapatarak, biraz ılınmasını bekleyin. Bunu pötibör bisküvilerinin üzerine dikkatlice yayın. Bunu yaparken kremanın ince olmasına özen gösterin. Üzerini spatulayla iyice düzeltin. Buzdolabında 1-2 saat kadar soğuması için bekletin. Ardından krem şantiyi üzerine yine düzgünce yayın. Yine buzdolabına kaldırarak bekletin. Bunu bir gün önceden yaparsanız daha iyi olur. Ertesi gün tatlıyı belirli aralıklarla şeritler halinde kesin. Her şeridi ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın. Her sardığınız parçayı servis tabağına alın. Dilerseniz rulo şeklinde sarılan parçaları ortadan keserek, yan yatırabilirsiniz. Arzu ederseniz bunun yarısını renkli yani kakaolu, muzlu, çilekli krem şantiyle hazırlayabilirsiniz. Borcamın altında kalan bisküvi parçacıklarını cam bir kavanoza koyarak, bunları daha sonra yeniden kullanmak üzere saklayabilirsiniz. Bisküvili lokum artık sevdiklerinize sunulmaya hazır. Herkesin beğeneceğine emin olabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Benay

12 Temmuz 2024 Cuma

Bisküvili lokum yaparken margarin yerine tereyağı kullansam tadında bir fark olur mu? Bir de damla sakızı kullanmasam olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Benay,

Bisküvili lokum yaparken margarin yerine tereyağı kullanmak tadında bir fark yaratabilir. Tereyağı, margarine göre daha zengin ve doğal bir lezzete sahiptir, bu nedenle lokumun tadını daha yoğun ve lezzetli yapabilir. Ancak bu tamamen damak zevkine bağlı; bazıları margarinle yapılan tatları daha çok beğenebilir.

Damla sakızı kullanmamak da bir sorun yaratmaz. Damla sakızı, lokuma kendine has bir aroma katar, ancak bu aroma olmadan da lokumunuz gayet lezzetli olacaktır. Eğer damla sakızının tadını sevmiyorsanız ya da bulmakta zorlanıyorsanız, kullanmamanız gayet normal. Başka aromalarla da (örneğin vanilya) dengeleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bisküvi ile Yapılan Pastalar

Bisküvi ile Yapılan Pastalar

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Güncel

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Güncel

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Meyveli Pasta Tarifi ve Malzemeleri