Jöleli Bisküvili Pasta
21 Haziran 2024

Jöleli Bisküvili Pasta

Jöleli bisküvili pasta, özellikle çocukların çok sevdiği tatlılar arasında yer alır. Aynı zamanda, evde artmış veya kırılmış bisküvileri değerlendirmek için harika bir alternatiftir. Okul dönüşü çocuklarınızı sevindirmek veya misafirlerinize farklı bir lezzet sunmak istiyorsanız, jöleli bisküvili pastayı deneyebilirsiniz. Herkesin beğenerek yiyeceği bu pasta tarifine gelin hep birlikte göz atalım.

Gerekli Malzemeler

Hamuru için

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket bisküvi (tercihen Burçak)
  • Yarım çorba kaşığı margarin

Kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 50 gram margarin

Üzeri için

  • Pasta jölesi
  • Meyve (tercihen muz, çilek, kivi gibi)

Jöleli Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

Bisküvileri rondo yardımı ile un haline getirin. Un haline gelen bisküvileri derin bir kabın içine alarak üzerine oda sıcaklığında erimiş margarini ve sütü ekleyin. Malzemeleri elinizle hamur yoğurur gibi yoğurun. Yuvarlak borcam tepsinin tabanına streç film döşeyin. Hazırladığınız hamuru borcam tepsiye düzgünce yayarak buzdolabına koyun.

Krema için, uygun bir tencereye margarini ekleyerek eritin. Eriyen yağın üzerine unu ilave edip topaklanmasına izin vermeden karıştırarak kavurun. Ardından sütü ve toz şekeri ekleyip muhallebi kıvamı alana kadar pişirin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alarak mikser ile birkaç dakika çırpın. Pişen kremayı soğuması için bir kenarda bekletin.

Hazır pasta jölesini üzerindeki tarife uygun hazırlayarak soğumaya bırakın. Pastanın üzeri için kullanacağınız meyveleri dilimleyin. Buzdolabında bekleyen bisküvi hamurunu alarak üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve düzgünce yayın. Kremanın üzerine dilimlediğiniz meyveleri yerleştirin. Meyvelerin üzerine hazırladığınız jöleyi dökerek, pastayı buzdolabına alın. Pastanın üzerindeki jöle donana kadar buzdolabında bekletin. Jöleli bisküvili pasta muhteşem lezzeti ile servise hazır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Pastayı daha da lezzetli hale getirmek için, kremanın içine vanilya veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pastanın daha renkli ve çekici görünmesi için farklı renklerde meyve ve jöle kullanabilirsiniz. Bisküvi olarak Burçak tercih edilse de, farklı bisküvi türleri ile de denemeler yapabilir, kendi damak zevkinize göre ayarlamalar yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Bisküvili Profiterol Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Profiterol Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Bisküvili Muzlu Piramit Pasta

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Vişne Sulu Bisküvili Pasta

Bisküvili Havuç Topları

Bisküvili Havuç Topları