Balkabaklı Bisküvili Pasta
11 Temmuz 2024

Balkabaklı Bisküvili Pasta


Balkabaklı bisküvili pasta, sağlıklı ve lezzetli bir pasta tarifi olup, balkabağının hoş aromasını ve tatlılığını barındıran enfes bir tatlıdır. Balkabağını sevenler bu pastayı çok beğeneceklerdir. Ayrıca, balkabağını sevmeyenler bile bu tarifle balkabağını sevebilirler.

Balkabaklı Bisküvili Pasta Malzemeleri

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • Yarım çay bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 kilo balkabağı

Kreması İçin

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Dövülmüş ceviz ve Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

Öncelikle, eğer balkabağını soyulmamış ve dilimlenmemiş şekilde aldıysanız kabuklarını dikkatli bir şekilde soyun ve dilimleyin. Ardından yıkayın ve suyunu süzdürüp bir tencereye alın. Balkabaklarının üzerine yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve balkabakları yumuşayana dek pişirin. Balkabakları yumuşadıktan sonra bir karıştırma kabına alıp çatal ile ezin. Daha sonra karışımı blenderdan geçirerek püre haline getirin.

Yulaflı bisküvileri bir robotta çok minik olmayacak şekilde çekin. Hafif iri parçalar halinde kalan bisküvileri balkabağı püresinin içine ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Diğer taraftan pastanın kremasını hazırlamaya geçin. Sütü bir tencereye alın ve üzerine vanilya, un ve şekeri ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz göz olunca tencereyi ocaktan indirin ve soğuması için bir kenara alın.

Krema soğuduktan sonra mikser ile çırpın ve pastanın şekil verme aşamasına geçin. Kelepçeli kek kalıbını düz bir servis tabağının üzerine alın ve içine ilk olarak balkabaklı bisküvili karışımın yarısını ekleyin. Tabanı bir spatula ile düzleştirin ve üzerine hazırlayıp soğuttuğunuz kremayı dökün. Kremayı da spatula ile düzleştirip üzerine kalan balkabaklı harcı dikkatlice yayın. Son olarak pastanın en üst kısmını düzgün olacak şekilde bıçağın ters tarafı ile düzleştirin. Üzerine Hindistan cevizi ve ceviz parçalarını serpiştirip soğuması için buzdolabına kaldırın. Buzdolabında pastayı bir gece bekletin ve ertesi gün kelepçeli kalıbı pastanın yanlarından çıkarıp servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Duha

11 Temmuz 2024 Perşembe

Balkabaklı bisküvili pasta yaparken balkabaklarını pişirirken tam olarak ne kadar süreyle pişirmem gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Duha,

Balkabaklı bisküvili pasta yaparken balkabaklarını pişirme süresi, balkabaklarının büyüklüğüne ve ocak veya fırın kullanımına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genellikle, balkabaklarını küçük parçalar halinde doğradığınızda, ocakta orta ateşte yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirmeniz yeterli olur. Balkabakları yumuşayıp çatal ile kolayca ezilebilecek hale gelince pişmiş demektir. Fırında pişirmek isterseniz, 180 derece sıcaklıkta yaklaşık 30-35 dakika pişirmeniz uygun olur. Balkabakların yumuşak ve pürüzsüz bir yapıya sahip olması pastanızın lezzetini arttıracaktır. Afiyet olsun!

Sevgilerle,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Balkabaklı Bisküvili Pasta

Balkabaklı Bisküvili Pasta

Editörün Seçtiği

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Bisküvi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyet Bisküvi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Havuç Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Bisküvili Pasta

Çikolata Soslu Bisküvili Pasta

Kremalı Bisküvi Tarifleri

Kremalı Bisküvi Tarifleri

Güncel

Bisküvili Üçgen Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Üçgen Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Bisküvi Kilo Aldırır mı?