Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Pudingli Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvili Pasta

Pudingli bisküvili pasta, en kolay ve en çabuk hazırlanabilen pastalardan biridir. Ortalama olarak 25 dakikada yapabileceğiniz bu pasta, tatlı ihtiyacınızı karşılayacaktır. Eğer bisküvili pastalardan vazgeçemiyorsanız, kakao sosu yerine mutlaka puding kullanmalısınız. Pudinglerden istediğinizi kullanabilirsiniz. Hatta muzlu puding ile kakaolu pudingi karıştırdığınızda ortaya daha lezzetli bir pasta çıkacaktır. Kakao soslu bisküvili pastayla hemen hemen aynı kaloridedir. Ancak, kakaolu bisküvili pastanın yapımı daha uzun sürer. Kısıtlı zaman içerisinde özel ve güzel bir pasta yapmak istiyorsanız, mutlaka pudingli bisküvili pastayı denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 paket çikolatalı puding
  • 1 paket muzlu puding
  • 2 paket pötibör sade bisküvi
  • 1 paket pötibör kakaolu bisküvi
  • 1.5 litre süt
  • Beyaz çikolata
  • 1 kase dövülmüş fındık veya ceviz içi
  • 1 kase süt (bisküvileri ıslatmak için)

Yapılışı

Sütün dibi tutmaması için tencerenize sütü koymadan önce mutlaka tencerenizi yıkayın. 1.5 litre sütü tencereye koyun. Orta ateşte pişirirken, çikolatalı pudingi ve muzlu pudingi üzerine ekleyin. Pudingin dibi tutmaması için sürekli olarak karıştırmanız gerekmektedir. Puding kaynayana kadar karıştırın. Kaynadığında, 3 dakika kadar karıştırmadan ocakta tutun ve ardından ocağın altını kapatın.

Cam kabınızın dibine bir kaşık puding sürün. 1 kase süte batırdığınız bisküvileri cam kabınıza sırayla dizin. Sütle ıslatmazsanız bisküviler yumuşak olmayacaktır. Bisküvilerin üzerine puding sürün. Tekrar bisküvileri süte batırıp aynı işlemi uygulayın. Bir sıra sade pötibör bisküvi, bir sıra kakaolu pötibör bisküvi kullanmanız gerekmektedir. Üç kat bisküvi olunca arasına dövülmüş fındık veya ceviz içi dökün. Üzerine tekrar bisküvileri ve pudingi dökerek cam kabın hizasına gelene kadar devam edin. Kalan bütün pudingi pastanın üzerine dökün.

Ayrı bir tencere içerisine su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra, tencerenin içine yerleştireceğiniz bir kaba beyaz çikolataları kırıp eritin. Eriyen beyaz çikolataları pastanın üzerine ince çizgiler halinde dökün. İsteğe bağlı olarak çikolata kullanmak istemiyorsanız, Hindistan cevizi veya Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. Dövülmüş fındık veya ceviz içini pastanın içerisinde kullandığınız için, üzerine eklemeyebilirsiniz.

Pastanızı soğuk servis edebilmek için, mutlaka servis edilmeden önce en az 3 saat buzdolabında bekletin. Daha güzel bir pasta elde edebilmek için bir gece buzdolabında bekletmenizde fayda vardır.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Diyet Bisküvi Kaç Kalori?

Diyet Bisküvi Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Bisküvi Diyeti

Bisküvi Diyeti

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Elmalı Pudingli Bisküvi Tatlısı

Elmalı Pudingli Bisküvi Tatlısı

Pudingli Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Bisküvi Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Elmalı Top Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Elmalı Top Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvili Top Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bisküvi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Bisküvi Hamuru Tarifi ve Malzemeleri